Uw badkamer renoveren in zeven eenvoudige stappen

Voor het perfecte thuisgevoel is een nieuwe badkamer, volledig toegespitst op uw wensen, een perfect idee. Maar waar begint u? Wat zijn de zaken waarop u moet letten als u uw badkamer wilt verbouwen of renoveren? In deze blog laten we u zien hoe u in zeven eenvoudige stappen uw nieuwe droombadkamer realiseert.

Stap 1: doe inspiratie op


Het is belangrijk om te weten wat u wilt. Wat zijn de dingen die u graag zou willen in uw nieuwe badkamer? Wat mist u in uw huidige badkamer? Op internet zijn er genoeg plekken waar u interessant woonideeën kunt vinden, zoals Instagram of Pinterest. Of bekijk woonmagazines.

Stap 2: ga winkels en leveranciers bezoeken

Als uw weet wat u wilt, is het tijd om te gaan kijken wat er op de markt beschikbaar is. Bezoek woonboulevards en winkels om te kijken welke producten er worden geleverd en voor welke prijzen. Vraag verkopers naar de kwaliteit van producten en materialen en probeer uw plan concreter te maken door opties voor bijvoorbeeld kranen of materialen te noteren.

Stap 3: onderzoek hoe uw huidige badkamer is ingericht

Voordat u verder gaat is het belangrijk te kijken hoe uw huidige badkamer is ingericht, of indien u uw nieuwe badkamer in een andere ruimte wilt plaatsen, hoe die ruimte geschikt gemaakt kan worden voor een badkamer. Waar kunnen aansluitingen worden geplaatst voor de leidingen en elektra, zijn er muren die kunnen of moeten worden verwijderd?

Stap 4: laat een tekening maken van uw plan

Laat vervolgens een bouwtekening maken. Een sanitair expert kan u snel vertellen of de plannen die u heeft mogelijk zijn in uw ruimte en wat voor praktische overwegingen er moeten worden gemaakt om uw idee werkelijkheid te laten worden.

Stap 5: maak een budgetplan

Hoeveel wilt u uitgeven aan uw nieuwe badkamer? Met alle informatie die u tot nu toe heeft verzameld, probeert u een duidelijk overzicht te creëren van wat alles zal gaan kosten. Hou hierbij altijd rekening met onvoorziene kosten. Bij Timmer- en Onderhoudsbedrijf Walraad uit Leiderdorp adviseren wij altijd om ten minste 10% van uw budget hiervoor apart te houden.

Stap 6: gaat u zelf renoveren of laat u verbouwen?

Deze vraag is erg belangrijk. Zelf renoveren kan u wat geld besparen, maar alleen als u goed weet wat u doet. Het verkeerd aanleggen van leidingen kan in de toekomst nog veel meer geld kosten als het gerepareerd moet worden. Gaat u met een bedrijf in zee, vraag dan altijd meerdere offertes op bij verschillende bedrijven.

Stap 7: inkopen

De laatste stap is het inkopen van al uw materialen. Vergeet hierbij niet over de logistiek na te denken. Hoe komen de producten in uw badkamer? Past uw nieuwe badkuip door het trappengat omhoog, bijvoorbeeld?


Nu bent u klaar om te renoveren. Wilt u meer advies over uw nieuwe badkamer, of wilt u hem laten verbouwen in de regio Leiden en zoekt u een vrijblijvende offerte, neem dan contact op met Timmer- en Onderhoudsbedrijf Walraad uit Leiderdorp.