keuken verbouwing

6 tips voor uw keukenverbouwing

Een keukenverbouwing is een flinke klus, maar kan een geweldig mooi resultaat geven dat weer jarenlang mee gaat. Waar moet u dan precies allemaal rekening mee houden? Voor het beste resultaat volgt u deze zes handige tips.

1. Bereid u goed voor ...


Een goede voorbereiding is het halve werk – het is natuurlijk een cliché, maar het klopt wel! Meet uw hele keuken nauwkeurig op, en kijk waar de gas-, water- en elektriciteitsleidingen lopen, waar de aansluitpunten zich bevinden en waar de stopcontacten zitten. Is het nodig om leidingen te vervangen, wilt u uw fornuis op een andere plek zetten of wilt u extra stopcontacten aanleggen? Deze keuzes zijn zeer bepalend voor uw planning en de uiteindelijke kosten van uw nieuwe keuken, dus het is belangrijk om hier zo vroeg mogelijk al rekening mee te houden.

2. ... en maak een ruime planning

Natuurlijk wilt u graag dat uw keukenverbouwing zo snel mogelijk voltooid wordt en gaat u er het liefst van uit dat er niets mis zal gaan... Maar de werkelijkheid ligt vaak anders. Een vertraagde levering of de ontdekking van een lekkende waterleiding kan flink roet in het eten gooien. Door een ruime planning te maken kunt u hier beter op inspelen.

3. Kies uw verbouwingspartner

U kunt de keukenverbouwing natuurlijk zelf aanpakken, maar u kunt zich veel moeite besparen door een professional in te schakelen. Hij of zij werkt waarschijnlijk sneller en nauwkeuriger dan u dat zelf kan, en zal u bovendien graag adviseren verschillende aspecten van uw nieuwe keuken. Woont u in regio Leiden? Dan neemt Timmer- en Onderhoudsbedrijf Walraad graag uw keukenverbouwing voor zijn rekening.

4. Bepaal de indeling

Aan de hand van uw voorbereiding kunt u de indeling van uw nieuwe keuken bepalen. Houd hierbij rekening met de locatie van bijvoorbeeld de leidingen en stopcontacten. Heeft u meer ruimte nodig op het aanrecht? Wilt u uw losse witgoed vervangen door inbouwapparatuur? Gaat u voor een keukeneiland? Dat zijn een aantal vragen die u zich kunt stellen over de keukenindeling.

5. Kies de stijl van uw nieuwe keuken

U brengt waarschijnlijk veel tijd door in uw keuken, dus het is belangrijk dat de stijl en het kleurenschema precies bij uw smaak passen. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden: minimalistisch wit, grijs of zwart; modern rood met een werkblad van marmer of graniet; veel hout en leuke tegeltjes voor een traditionele boerderijkeuken; of juist veel metaal voor een keuken met een professionele uitstraling. Denk ook aan de stijl van bijvoorbeeld de kraan en de gootsteen en het soort fornuis.

6. Vergeet de keukenverlichting niet

Ook de verlichting is zeer sfeerbepalend voor uw keuken, dus een keukenverbouwing is het juiste moment om ook hier even over na te denken. Moderne spotjes? Handige aanrechtverlichting? Klassieke hanglampen? Sfeerverlichting boven de eettafel? Het kan allemaal!

Wilt u uw keuken verbouwen en woont u in regio Leiden? Schakel Timmer- en Onderhoudsbedrijf Walraad in. Neem vrijblijvend contact op om een offerte aan te vragen